ANA SAYFA | HABERLER | Sokak düğünleri anılarda kalacak

Sokak düğünleri anılarda kalacak

Yazı Boyutu:

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı bir çalışma uygulamaya geçirilir e sokak düıünleri tarihe karışacak, bundan böyle anılarda yaşayacak.

       Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı bir çalışma uygulamaya geçirilir e sokak düıünleri tarihe karışacak, bundan böyle anılarda yaşayacak. İlçemizde apartman yaşamına geçilmesinin ardından düğünlerde çekilen yer sıkıntısı, şimdiye kadar cadde ve sokakların işgali şeklinde gideriliyordu. 

       Düğün salonlarının yetersizliği, ihtiyaca cevap verecek düzenlemenin olmayışı ve pahalılığı yüzünden son dönemlerde yeniden ve hızla artan ev düğünlerinden, bu düzenleme ile vazgeçilmek zorunda kalınacak. 

       Zaman zaman şikayetlere, yakınmalara konu olsa da; “birgün sıra bize de gelir” düşüncesiyle toplumun genel çoğunluğu tarafından hoşgörü ile karşılaşılan sokak düğünlerine yasak getirecek bakanlık çalışmasına ilişkin yaygın basında yer alan haberler özetle şöyle: 
       Çevresel Gürültü Eylem Planı’yla konut, otel ve parklarda sokak eğlencesi ve kutlamalara, havai fişekle yapılan etkinliklere izin verilmeyecek. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Çevresel Gürültü Eylem Planı’ ile konutlar, oteller ve parklarla eğitim, kültür, sağlık ve dinlenme tesislerinde, her ne adla olursa olsun, sokak eğlencesine izin verilmeyecek. 

       Bu kapsamda sokak düğünü, kutlama gibi ses yükseltici, davul-zurna, havai fişek, maytapla yapılan açık hava etkinliklerine izin verilmeyecek. Konut, eğitim, kültür alanı, otel, sağlık ve dinlenme tesisi ve parklarda sokak eğlencelerine izin verilmeyecek. 

       Sokak düğünü ve kutlamalarla, davul-zurna, havai fişek ve maytapla yapılan etkinlikler de yapılamayacak. Bu faaliyetlere, ancak çok hassas kurumların (hastane, sağlık ocağı ve okul vb.) olmadığı yerlerde şartlı izin verilecek. Plandaki diğer önlemler şöyle sıralandı: 
       Vatandaşların, motorlu taşıtların üzerinde, korna veya ses çıkaran başka bir cihazı gereksiz yere kullanmaması, gürültüye duyarlı alanların, trafiğin yoğun olduğu yerlerden uzakta kurulması, yol ve bina inşaatında kullanılan aletlerin konut bölgelerinde ve gürültüye duyarlı yerlerde belli saatlerde çalışması. 

       27 Ağustos 2009
Bu Haber 276 defa okundu.

ÖNEMLi NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan Çengel Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Hakaret ve küfür içerikli yorumlar kesinlikle yayınlanmamaktadır.

Yorumu Yolla

Lütfen Resimdeki Kodu Giriniz.

Yorumlar ( ):