20 Kasım 2019,?14:50 -?Anasayfa // Analiz Haberi yazdır
Hatırlanacağı üzere, şuan ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu yıllardan beri kendisine karşı yapılan tanımlamalardan birisi de “Dünya Lideri? şeklindeydi.
?imdi şahsım açısından değerlendirmem gerekirse benim bu “Dünya Lideri? kavramından anladığım:
Adı Soyadı ve mensubu olduğu ülke ne olursa olsun dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayıp da ve belli bir makam-mevkide bulunup da “Dünya Lideri? olarak anılan kişinin; akıl etme ve mantık yürütme? konusunda çok belirgin özellikler taşıdığı, güçlü bir tutarlı kişilik özelliklerine sahip olduğu, yeryüzündeki zulümlerin ve insanlık dışı eylemlerin köklü sebeplerini çok iyi idrak ettiği ve hastalıkların tedavisine yönelik köklü çözümler üretebildiği ve dünya lideri olarak anılan kişinin sadece mensubu olduğu ülkede değil, dünya genelinde esaslı bir huzur ortamının sağlanmasında öncü olduğu şeklindedir.
Ve dünya lideri olarak tanımlanan kişinin öncülüğünde, dünya genelinde açlık-işsizlik, geçim derdi, en gerekli ihtiyaçları dahi karşılayamama sorunu gibi sıkıntıların çözüme kavuşturulduğu yönündedir.
Tabi dünya lideri olarak anılan kişinin, dünya genelinde sözüne itibar edilen ve çözüme kavuşturulamayan ve insanlığı ilgilendiren önemli konularda bilgisine ve görüşüne her zaman başvurulan kişi olması gerektiğidir.??? ?
?imdi bu cümleler ışığında baktığımız zaman dünya lideri olunmuşsa nasıl olunmuştur?
Bugün Türkiye’mizde insana dair sorunların türlü türlüsü var mı, var. İnsana dair sorunların her türlüsü dünya genelinde var mı, var.
Açlık-işsizlik, geçim dertleri, en gerekli insani ihtiyaçları elde edememe sorunu halen var mı, var.
Terör sorunu devam ediyor mu, ediyor. İnsanlığın baş belası siyonizmin entrikaları devam ediyor mu, evet ediyor.
Huzursuzluk bugün en belirgin şekilde kendini hissettiriyor mu, evet hissettiriyor.
Mesela bugün milyonlarca vatandaşı ülkemizde bulunan bir Suriye’yle yatıp Suriye’yle kalkıyor muyuz, evet.
Eee daha ne?!
Yani sorunlar alabildiğine devam ediyorken dünya liderliğinin faydası nerede?
Hülasa, son noktayı koymadan sağlığındayken Atatürk’ü en doğru şekilde anlayanlardan olan merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan Hocanın; taklitçi görüşlerden uzak öz ve milli değerlerle kalkınma yanlısı ve şahsiyetli bir lider çizgisi olan Cumhuriyetimizin kurucu önderi merhum Mustafa Kemal Atatürk hakkında değerlendirme de bulunduğu bir konuşmasının linkini dikkatlerinize sunuyorum: https://www.youtube.com/watch?v=8o1FkP3mdrU
Görüyorum ki Erbakan Hoca bu konuşmasında Atatürk’ün özelliklede Cumhurbaşkanı olduktan sonra hiç yurtdışı seyahati yapmadığına önemle vurgu yapıyor ve İngiltere kralının Atatürk’ün ayağına geldiğini belirtiyor.
Ve Erbakan Hoca’nın Atatürk hakkındaki bu ifadesindeki anlamı günümüze uyarladığımız zaman bugün Atatürk hayatta olsaydı değil Amerika’ya ikide bir gitmek, hiçbir şekilde gitmezdi anlamı çıkıyor!
?? 21 Kasım 2019
Yönetici tarafından yazılan bu haber, 2515 defa okunmuştur.
YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİ?TİR.

Diğer Analiz Haberleri
Tümü
Milli iradenin tecellisi üzerine
Milli iradenin tecellisi üzerine...
Milli iradenin tecellisi üzerine...
- Devlet yapımızdır!
- Hoş görünmüyor!
- Sınırlı olduğumuz için!
- Bu düzende mümkündür!
- Kurban Bayramına İnşallah!
YAZARLAR
-
MUSTAFA YÜCEL
Adımız muhbire çıktı
SON YORUMLANANLAR
-
Meclise sunulan önerge red edildi
Meclise sunulan önerge red edildi...
-
Koçaş'ın cenazesi Karandere mezarlığına defnedildi
Koçaş'ın cenazesi Karandere mezarlığına defnedildi...
-
iLHAN HOCA (İLHAN ARIKAN)
iLHAN HOCA (İLHAN ARIKAN)...
-
Neden Bu Kadar Zor?
Neden Bu Kadar Zor?...
-
Z Kuşağı
Z Kuşağı...
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
İyi haber sıkı tedbire bağlı
İyi haber sıkı tedbire bağlı...
-
Alan çok, satan yok!
Alan çok, satan yok!...
-
LYS sonuçları açıklandı
LYS sonuçları açıklandı...
-
Çocuğa çarpıp kaçan sürücü yakalandı
Çocuğa çarpıp kaçan sürücü yakalandı...
-
Vefatlar/13 Ağustos 2020
Vefatlar/13 Ağustos 2020...
ilancomtr
Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat
Hazır beton

Muammer'in Yeri
