12 Şubat 2020, 14:06 - Anasayfa // GÜNCEL HABERLER Haberi yazdır
![]() |
Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada; 36 yıl önce yapılan İmar Planı’nın yeniden düzenlendiği belirtildi.
2019 yılı Haziran ayı itibari ile başladığımız ilçemizdeki imar planlama çalışmaları, ilçe merkezinde 17 mahalleyi kapsayan, 14/12/1984 tarihinde onaylanan ve halen yürürlükte bulunan imar planının revizyonu ve ilave alanların planlama çalışması ile 6360 Sayılı Kanun ile kırsal mahalle niteliği kazanan 43 mahallemizde yapılacak imar planlama çalışmaları iki ayrı kulvarda devam ediyor.
İmar revizyonu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Memiş Çelik; “İki kulvarda çalışmalarımız devam ediyor: İmar revizyonunun ilçe merkezindeki çalışmalarındaki son durum kurum görüşlerinin toplanma aşamasında olup, son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilave alanlar için verilecek görüşün tarafımıza ulaşmasına takiben 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı olarak planlama çalışmalarımız başlayacaktır” dedi.
İmar revizyon çalışmalarının 43 kırsal mahallemizde nasıl işlediği konusunda da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Çelik; “43 kırsal mahallemizde özellikle konut amaçlı arsa, depolama, tarım ve hayvancılık tesisleri ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak yapılacak çalışmalarımız kurum görüşleri toplanma aşamasında olup, süreç planlama alanlarının hali hazır harita yapımı ve jeolojik etütlerinin tamamlanmasını takiben başlayacaktır. Mahalle sakinleri ile yapılacak toplantılarda yapılacak görüşmeler gelen talepler planlama sürecine yön verecektir, kalan diğer 4 mahallemiz olan Devekovan, Çalören, Gülhüyük ve Kacarlı’da hali hazırda imar planlaması mevcuttur.” dedi.
Planlama sürecinde ilçemizdeki resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve kent konseyinin görüş ve taleplerinin değerlendirilerek sürece yön vereceğini ifade eden Belediye Başkanımız Sayın Çelik, imar revizyon çalışmalarında ortak akıl ile hareket edildiğine vurgu yaptı.
13 Şubat 2020
Yönetici tarafından yazılan bu haber, 7853 defa okunmuştur.
YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.

Diğer GÜNCEL HABERLER Haberleri
Tümü
Gazetemiz sahibi Mustafa Yücel, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybederek...
Tekin İnşaat
SON YORUMLANANLAR
-
Eski hastane Müdürü Emin Koçak berat etti
İlçemiz Devlet hastanesi eski Müdürlerinden Emin Koçak, "Kam...
-
Gurbetten mesaj
Güzin Yangın Toptaş, şu anda İzmir'de ikamet eden...
-
Acımızın Tarifi Yok
Gazetemiz sahibi Mustafa Yücel, yoğun bakımdaki yaşam mücade...
-
ANMA - Turan Yeşilöz
ANMA - Turan Yeşilöz...
-
İshak Dede Yıldırım kazada yaşamını yitirdi
E-90 Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında İshak ...