29 Temmuz 2020,?13:37 -?Anasayfa // KORİDOR Haberi yazdır
Tarihimizle Barışık Olmak Neden Bu Kadar Zor?
Türkler tarih boyunca çok geniş coğrafyalarda yaşadılar, buralarda devletler kurdular. Hiç şüphesiz, bu devletlerin sayısı on altı değildir. Beylikleri de devlet kabul edecek olursak bu sayı yüzün üzerine çıkar. Pek çok tarihçiye göre ise, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye, ayrı devletler değil, aynı devletlerdir.
Geçmişten günümüze kadar kuruluşmuş Türk devletleri ve bu devletlerin önemli kişilerine karşı olumlu olumsuz yaklaşımlar oldu. Burada sorulması gereken, geçmiş bize kaybettiren mi olmalı, kazandıran mı?
Geçmişten gelen; zengin, değerli bir tarihi ve kültürel birikime sahipken bunları unutup yüreklerimizi kin ve düşmanlıklarla yakıp küle çevirmek kendimizi tüketmekten başka bir şey değildir. İnsanlık tarihinde bu kadar zengin, eşsiz bir tarih ve kültürel birikime sahip olduğumuzu unutmayalım. Toplumları zenginleştiren hoşgörüdür. Sevgisiz ve hoşgörüsüz toplumlarda kavgalar eksik olmaz ve kavgalar yok edicidir. Türk milletinin tarihi ve kültürel genetiğinde de sevgi ve hoşgörü vardır.
Asya’da kurulan Hun Devletinden, Anadolu’da kurulan Türkiye Cumhuriyetine kadar hepsi birbirinin devamı, Türk devletleridir. Teoman Handan,? Atatürk’e kadar Türk devletlerini kuran ve yönetenlerde tarihimizin ve kültürümüzün önemli kişileridir. Ve hepsi saygıyı hak ediyorlar.
Son zamanlarda emperyalizmi Anadolu’da boğan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusuna haksızlık edilmesi hoş karşılanacak bir durum değildir.
Unutmayalım ki;? Atatürk’ün liderliğinde zaferle nihayetlenen millî mücadelemizden sonra uygar bir devletin inşası başlamış, zamanın ruhuna uygun bir model ortaya konulmuştur. Bu model, Türk Milleti için bir yenilenme hamlesi olmuştur.
Atatürk bizi biz yapan değerdir. Türk milleti Atatürk’ün kendisi için ne denli önemli olduğunu bilir ve bu yüzden ona sahip çıkar. Tarihimizle barışık, toplumumuzla barışık, değerlerimizle barışık olmayı öğrenmeliyiz…
Bildiğimiz
Huzursuz uykuların rüyalarında dolaşıyoruz,
Gerçeği, sadece gerçeği arıyoruz!
Cehennemde zebanileri beklerken bile…
Bıkmadan usanmadan,
Sormaya devam ediyoruz,
Ama çocuklar kadar biliyoruz!
(Benim Adım V)
??????? 30 Temmuz 2020
Yönetici tarafından yazılan bu haber, 2307 defa okunmuştur.
YORUM YAZ
?ahin Bey
Antepte kayısı çekirdeklerini ezip, arpaya karıştırıp un yaptılar da yediler Kurtuluş savaşı yıllarında.. Böyle daha neler neler..ülke bu zorluklardan çıkmış, istanbul sokaklarında kuşlar gibi özgür dolaşabiliyorsak bunu Atatürk e borçluyuz...

Diğer KORİDOR Haberleri
Tümü
Önce bağımsızlık… Trablusgarb ve Balkan Savaşlarıyla felaket yakalanan Osmanlı Devleti, I. Dünya Savaşı ile de tam anlamıyla çöküş haline girmişti.
YAZARLAR
-
MUSTAFA YÜCEL
Mustafa Yücel yazılarına bir süre ara verdi
SON YORUMLANANLAR
-
Kitap'tan 2000 adet basıldı
Kitap'tan 2000 adet basıldı...
-
Z Kuşağı
Z Kuşağı...
-
Sınavlar nasıl başımıza bela oldu? - Vural Gündüz
Her öğrenci hayatında en az bir defa kendine, hatta o anda ç...
-
Dünyadan Bihaber Olmak
Sarı mikrofon, tüylü mikrofon, mikrofon sende gibi gibi... S...
-
Yeni koordinatör Niyazi Düğer
Yeni koordinatör Niyazi Düğer...
ilancomtr
Emekçioğlu
?.K.YEM
Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton
Muammer'in Yeri
