09 Eylül 2020,?19:17 -?Anasayfa // GÜNCEL HABERLER Haberi yazdır

?oförler Odası'ndan basın açıklaması

?oförler Odası'ndan basın açıklaması...

  • Facebook Paylaş


  • Twitter Paylaş




İlçemiz ?oförler ve Otomobilciler Başkanı Celal Yılmaz, yaptığı açıklamayla servis aracı sürücülerinden istenen Mesleki Yeterlilik Belgesini alma süresinin uzatıldığını belirtti.

“Yapılan girişimler sonucunda ilgili mesleki yeterlilik belgesini alma zorunluluğu ile birlikte araç koltuk sensoru, üç boyutlu emniyet kemeri ve araç içi kamera kayıt sistemiyle birlikte, 03.09.2020 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile uzatılmıştır?diyen Başkan Celal Yılmaz’ın, konuyla ilgili açıklamasının tamamı ise şöyle;

“25.10.2017 Tarihli ve 30221 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde istenmekte olan Servis Aracı sürücüleri için istenen(MYK-3) Mesleki Yeterlilik Belgesini alma süresi, 03.09.2020 tarihinde son bulmakta idi.
Bu durum Covid-19 salgını nedeniyle, 16 MART’ tan bu yana hiç çalışmayan kontak açmayan Servisçi esnafımızı mağdur etmiştir.
Araç Kasko ve Sigortalarımız, Muayene Ücretlerimiz, Bandrollerimiz, Belediye Harçlarımız, vergilerimiz, Bağ-Kur, SSK primlerimiz, devam ederken üzerine birde Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu biz servisçi esnafımızı zorlamaktaydı.
Yapılan girişimler sonucunda ilgili mesleki yeterlilik belgesini alma zorunluluğu ile birlikte araç koltuk sensoru, üç boyutlu emniyet kemeri ve araç içi kamera kayıt sistemiyle birlikte, 03.09.2020 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile uzatılmıştır. Bu erteleme esnafımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.
Bize bu süreçte yardımcı olan başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Daire Başkanlarımıza, Genel Başkanlarımıza ve emeği geçen Oda Başkanlarımıza Servisçi Esnafımız adına teşekkürü borç biliriz.?

TOPLU TA?IMA ARAÇLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR
Ayrıca, “10 günde bir toplu taşıma araçlarını dezenfekte ediyoruz? diyen Başkan Celal Yılmaz; “?oförler Odası olarak kendi imkanlarımızla, Odamıza bağlı üyelerimizin 10 günde bir toplu taşıma araçlarını (dolmuş, taksi ve okul servislerini) dezenfekte yapıyoruz.
Gerek halkımızın gerekse şoförlerimizin sağlığı bizim için çok önemlidir?


?? 10 Eylül 2020



Yönetici tarafından yazılan bu haber, 541 defa okunmuştur.


YORUM YAZ


BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİ?TİR.
?Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ?EREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer GÜNCEL HABERLER Haberleri

Tümü

YAZARLAR

SON YORUMLANANLAR

EN ÇOK TIKLANANLAR

ilancomtr

Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton

Muammer'in Yeri




İzinsiz kopyalanamaz.

Adres : Çengel Gazetecilik - Matbacılık Ofset Tesisleri - Ekici Mah Ali Babacan Cad. Koçaş Pasajı No:16-20
Tel :0.312 687 1544
Faks : 0.312 687 1544
Bu site 0.078 saniyede yüklenmiştir. [Hata Bildir]
Dekorasyon Tavsiyeleri