19 ?ubat 2020,?15:07 -?Anasayfa | Yazarlar Haberi yazdır

Yasak savmak olmasın

Yasak savmak olmasın

MUSTAFA YÜCEL

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
Bu köşe yazısı 1484 kez okunmuştur

Kent Konseyi oluşturulması Memiş Çelik’in seçim vaadlerinin arasındaydı ve? bu vaadini yerine getirdi.


Bununla ilgili ilk toplantıda da Memiş Çelik amacı şöyle açıklamıştı:

Kent Konseyi’nin temel amacı; Ekonomik kalkınmayı sağlamak, İlçeye bir vizyon oluşturmak, hemşehricilik bilincini geliştirmek, yapılan her türlü projelerde birlik ve beraberliği sağlamak, İlçe adına her şeyi tartışmak, belli bir hedef oluşturmak. Bu kısa, orta ve uzun vadede bu ilçeyi geliştirecek projeler tartışılır, konuşulur Belediye Meclisine tavsiye kararı verilir, burada da gerek siyasiler, gerek Belediye Başkanı gündemine alır, İlçeye faydalı olacak projelere imza atar.

19 Eylül 2019 tarihli sayımızın bu köşesinde bu konuya değinmiş, şu önerileri sunmuşum:

Öncelikle şunu ifade edeyim: Kent Konseyi yasal bir oluşum olmadığı için yaptırım gücü de olmayacak, dolayısıyla burada görüşülecek konular alınacak kararlar muhataplarına öneriden, temenniden öte bir anlam taşımayacaktır.

Bu nedenle konsey toplantılarında; “armudun sapı, üzümün çöpü? gibi eften püften konularla uğraşmak ve “asarız keseriz? gibi kendilerinde olağanüstü güç vehmederek olmayacak işlerle uğraşmak yerine, kendisine ilk adımda bir hedef belirlemeli, o da “?ereflikoçhisar’ın Fotoğrafı?’nı çekmek olmalıdır.

İlçenin siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel durumu nedir?

Yeraltı ve yerüstü kaynakları nelerdir?

Sanayide, tarımda, hayvancılıkta, turizmde, sağlıkta, eğitimde, imarda durumumuz nedir?

Yatırım ve istihdam amaçlı neler yapılabilir?

Kendi gücüyle ya da Büyükşehir Belediyesinin ve hükümetin desteğiyle neler yapılabilir?

?ereflikoçhisar’ın kurtuluş reçetesinde kısa, orta ve uzun vadede neler olmalıdır?

Öncelik sırasına göre çözüm bekleyen sorunlar nelerdir?

Ön yargılardan ve art niyetten uzak, lafla değil gerçek anlamda, karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı birlik ve dayanışma ile tüm bunlar enine-boyuna araştırılmalı, kapsamlı bir rapor haline dönüştürülmeli, her kurumda, her makamda ve her platformda tek ses, tek nefes olarak yaptırımcı makamlara aktarılmalı ki netice alınabilsin.

Ocak ayında yapılan ikinci toplantıda da Konseyin Başkanı, Yürütme Kurulu Üyeleri ve Çalışma Gruplarında görev alanların isimleri açıklandı.

Geçtiğimiz hafta yapılan Yürütme Kurulu toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Levent Koçak’ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti ve sonrasında da Çalışma Gruplarından gelen talep ve öneriler açıklandı.

Gazetemizin haber sütunlarında detaylı olarak okuyabileceğiniz bu talep ve öneriler üzülerek belirtmeliyim ki; İlçe gündeminde değişik yer ve zamanlarda dile getirilen sorunların, çözüm taleplerinin ve önerilerin tekrarından başka bir şey değildi.

Talep ve önerileri dikkatle incelediğinizde İlçe sakinleri olarak birlik beraberlik ve dayanışma içinde neler yapılabileceği noktasında somut bir şey göremiyordunuz.

Önemli bir bölümü belediyenin görevleri arasında bulunan ve yerel yönetimin kendi kaynak, ekipman ve elemanları ile yapılabilecek konuların tekrarıydı.

Bir başka bölümünde ise; meslek odalarının ve bu odalara kayıtlı üyelerin yapmak, uymak ve uygulamakla mükellef olduğu sorumlulukları dile getirilmesiydi.

Tarıma, eğitime, yüksekokulun sorunlarına değiniliyor ama; tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, eğitimde öğrencilerin? ilçe dışına gitmelerinin önlenmesi, yüksekokulda yeni bölümlerin açılması, tuz alanlarında yeniden üretime başlanması, tüm kesimlerin birlikte destek vereceği ve İlçenin geleceğine damga vurabilecek yatırım önerileri seslendirilmiyordu.

Üretim amaçlı, istihdam amaçlı hiçbir projeden bahsedilmiyor, çalışma gruplarından gelen talep ve öneriler yasak savmaktan öte bir anlam ifade etmiyordu.

Baştan kimseyi umutsuzluğa sevketmek istemem ama, bu anlayış devam ettiği takdirde sonucun bundan önceki benzer girişimlerde görüldüğü gibi hayal kırıklığı ile sonuçlanacağını vurgulamak kahinlik olmayacaktır.


?? 20 ?ubat 2020


YORUM YAZ

BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİ?TİR.
?Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ?EREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
??EREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları ?EREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yazara ait diğer köşe yazıları

YAZARLAR

SON YORUMLANANLAR

ilancomtr

Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton

Muammer'in Yeri




İzinsiz kopyalanamaz.

Adres : Çengel Gazetecilik - Matbacılık Ofset Tesisleri - Ekici Mah Ali Babacan Cad. Koçaş Pasajı No:16-20
Tel :0.312 687 1544
Faks : 0.312 687 1544
Bu site 0.094 saniyede yüklenmiştir. [Hata Bildir]
Dekorasyon Tavsiyeleri