13 Kasım 2019,?15:37 -?Anasayfa // GÜNCEL HABERLER Haberi yazdır

İlçemizde de 3500 fidan dikildi

İlçemizde de 3500 fidan dikildi...

  • Facebook Paylaş


  • Twitter Paylaş









Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklediği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye’nin 81 İlinde eş zamanlı olarak “Geleceğe nefes? olmak ve “Daha yeşil bir Türkiye? amacıyla gerçekleştirilen bir programla, 11 Milyon ağaç toprakla buluşturuldu.

İLÇEMİZDE 3500 FİDAN DİKİLDİ
İlçemizde de, “Geleceğe Nefes? olmak amacıyla, Aile Piknik Alanının yanındaki Belediye’nin arsasına 1500 fidan, okullara ve çevre mahallelere olmak üzere toplam 3500 fidan toprakla buluşturuldu.

Karaçam ve mavi servi fidanı olmak üzere iki çeşit fidan dikilirken söz konusu etkinliğe; Kaymakam Sedat Yıldırım, Belediye Başkanı Memiş Çelik, ?ereflikoçhisar Orman İşletme ?efi Özgür Polat, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri ile 80 öğrenci katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes? kampanyası kapsamında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Çakırlar mevkiinde düzenlenen programa katıldı.

11 Milyon Ağaç toprakla buluşturuldu
Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli birer konuşma yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanan haberde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Pakdemirli’nin konuşması ise şöyle;

‘’HEDEFİMİZ ZÜMRÜT YE?İLİ BİR TÜRKİYE FOTO?RAFI’’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

11.11.2019- ‘MİLLİ A?AÇLANDIRMA GÜNÜ’ SEFERBERLİ?İ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yaptığı konuşmasında; “Tarihi bir gün olan 11.11.2019 Milli Ağaçlandırma Günü’nün hayırlı ve ebedi olması temennisinde bulundu ve vatandaşlarımızdan seferberliğe gelen yoğun ilgiye değindi, 14 milyona yakın bir sayı da fidan sahiplenildiğini belirtti;

‘’Bugün görüyoruz ki; Milletimizin Orta Asya’nın kalbinden çıkardığı “Hayat Ağacı?, Anadolu’nun göğsünde büyüyen bir “Hayat Çınarı?na dönüşmüştür! Zira bizim kuruluşumuzun rüyası, “Çınar’dır; kurulduğumuz yerin adı, Söğüt’tür! Öyle ki: Bizim; dünyamız da ağaçtır, rüyamız da... Bizim; sevdamız da ağaçtır, davamız da... İşte biz, “Geleceğe Nefes? olmaya karar verdiğimizde, bu kampanyayı 11 Milyon fidan ile sınırlandırmıştık! Ancak gördük ki aziz milletimiz, bu kampanyayı bir seferberliğe dönüştürerek bir ‘Memleket Meselesi’ haline getirdi! 11 Milyon fidanın tamamının birkaç gün içinde sahiplenildiğini görünce bizler de bu ilgiyi ve heyecanı karşılıksız bırakmayarak sahiplenilecek fidan sayısını 11 Milyonun üzerine çıkardık! Bugün en son baktığımda, sahiplenilen fidan sayısı 14 milyona yaklaşmıştı!’’ dedi.

?? 14 Kasım 2019



Yönetici tarafından yazılan bu haber, 262 defa okunmuştur.


YORUM YAZ


BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİ?TİR.
?Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ?EREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer GÜNCEL HABERLER Haberleri

Tümü

YAZARLAR

SON YORUMLANANLAR

EN ÇOK TIKLANANLAR

ilancomtr

Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton

Muammer'in Yeri




İzinsiz kopyalanamaz.

Adres : Çengel Gazetecilik - Matbacılık Ofset Tesisleri - Ekici Mah Ali Babacan Cad. Koçaş Pasajı No:16-20
Tel :0.312 687 1544
Faks : 0.312 687 1544
Bu site 0.108 saniyede yüklenmiştir. [Hata Bildir]
logo tasarim