02 Ekim 2019,?15:14 -?Anasayfa // GÜNCEL HABERLER Haberi yazdır

Levent Koçak: Kooperatif kurulacak

Levent Koçak: Kooperatif kurulacak...

  • Facebook Paylaş


  • Twitter Paylaş





Salça Fabrikası için fizibilite çalışması başladı.

Levent Koçak: Kooperatif kurulacak

Ticaret Odası, Ziraat Odası ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle İlçemize kurulması planlanan Salça Fabrikası için fizibilite çalışmaları başladı.

Çarşamba Günü, Ticaret Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin biraraya geldiği Meclis toplantısında, Salça Fabrikası için kurulacak tesisin kapasitesi hakkında Orhan Erden tarafından brifing verildi.

Daha önce çeşitli markalardaki salçaların fabrikalarında çalışan, fabrika kurulmasında, hazırlanmasında, makine montajı yapmada, üretim yapmada, eğitmede ve takip etmede Uzman olduğunu belirten Orhan Erden, domates kurutma ve Salça Fabrika Tesisi hakkında, toplantıya katılanlara bilgiler aktardı.

YATIRIMIMIZI ÖTELEMEYİ DÜ?ÜNMÜYORUZ
Fizibilite çalışmasının bir parçası olan tanıtım aşamasında olduklarını ve yatırımı ötelemeyi düşünmediklerini belirten Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak; “7-8 aydır üzerinde çalışma yaptığımız İlçemize ekonomik olarak katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir yatırımın fizibilite çalışmalarının bir ayağa olan “Tanıtım ayağına? geldik. İlçemizin ekonomik durumunu yakından takip ettiğimiz için İlçe ekonomisine katkı sunabilecek “Ne yapabilirizin?? sorusunu sorduğumuzda Tarım ve Hayvancılık üzerinde Meclisimiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak karar kılmıştık.

Bununla ilgili yatırım aşamasında tarımımızın sulu ve alternatif ürün olarak hedef kurduğumuz domates yetiştiriciliğinin İlçemizde yeni yeni ivme kazanması, bize de örnek teşkil etti. Tuz Gölü üzerinde domates kurutması ile başladığımız bu çalışmamızı, salça fabrikasını da ekleyerek biraz daha yelpazemizi genişlettik. Çünkü, yetiştirilecek domates tarlada kalma riskini taşıdığı için alternatif olarak salça tesisini de kazandırmayı düşündük.

Bu hususta da İzmir/Torbalı’ya yaptığımız gezide, bilfiil gördüğümüzde işin İlçemizde de yapılabileceğini, hem üretim aşamasında hem makine ve teçhizat aşamasında ve pazarlama aşamasında Odamızın bu hususta öncülük etmesini gördük. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve çiftçilerimiz de bizim paydaşlarımız. Bu süreç içinde ekonomi ne kadar sıkıntılı olsa da, çokta endişeye kapılmıyoruz, geçici bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu ekonomik durumunda bu yatırım yapılır mı? sorusu ile karşılaşıyoruz. Fakat bu? geçici. Türkiye büyük bir Ülke. Türkiye’yi ekonomisiyle güçlü bir Ülke olarak değerlendiriyoruz. Onun için yatırımımızı ötelememiz gibi veyahut başka bir şekilde düşünmüyoruz.?dedi.

TESİS KURULDU?U ZAMAN EKONOMİYE VE İSTİHDAMA KATKI SA?LAYACA?IZ
Salça Fabrikası tesisinin kurulduğu zaman İlçemize ekonomiye ve istihdama katkısının yanı sıra yurtdışına da kendi ürünümüzün ihracatının sağlanacağını ifade eden Koçak; “Fabrika tesisini kurarsak biber salçası, domates salçası, domates sosu, kurutulmuş domates garnitürü gibi ürünleri üreteceğiz. Eğer bu tesis kurulursa, sadece bir üyemiz 1000 dönüme yakın ekebilecek. Bu konuda fizibilite çalışması yapacağız. Çalışmadan sonra kapasitemiz net olarak ortaya çıkacak.
Bu işimizin oluşumuyla ilgili Devlet Kurumlarıyla, İl Tarım Müdürüyle ve Kalkınma Ajansı (TKDK) ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmelerde, yapacağımız tesisin devlet kanalıyla teşviklerinin en uygun şeklini alacağız.
Bu tesisi kurduğumuz zaman; Ekonomiye katkısı, istihdama katkısı ve İlçemizden de yurtdışına kendi ürettiğimiz hammaddesi olarak bir ürünümüzün ihracatını da sağlayacağız? şeklinde konuştu.

KOOPERATİF KURULACAK

Kooperatif çalışması üzerinde durduklarını da kaydeden Levent Koçak son olarak; “Biz çalışmalarımızı şeklen bitirdik. Yani %99’a yakın bir kısmı şu anda bitirdik. Bunun %1 kısmı kaldı. Artık bunu kamuoyuna paylaştıktan sonra paydaşlarımızdan olan halkımızla paylaşıp etle kemiğe büründüreceğiz. Bu hususta da kooperatif çalışması üzerinde duruyoruz. Yani ?ereflikoçhisar’da üretim ve pazarlama kooperatifi üzerinde duruyoruz. Kooperatifimizin ilk kuruluşunu geniş yelpazede tutacağız. Ama ilk adımlarımızı, domates kurusu ve salçayla başlayacağız, daha sonra domatesin türevleri ile devam edeceğiz? dedi.

İleriki zamanlarda salça fabrikası tesisinin yanına çiftçilerin ve hayvancıların talepleri doğrultusunda, süt ürünleri ile ilgili entegre tesisi projesinin düşünüldüğünü de söyleyen Levent Koçak’ın açılış konuşmasından sonra Orhan Erden, hem domates kurutması ile ilgili hem de Salça Fabrikasının tesisi ile ilgili bilgiler aktardı.



???? 3 Ekim 2019



Yönetici tarafından yazılan bu haber, 269 defa okunmuştur.


YORUM YAZ


BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİ?TİR.
?Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ?EREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer GÜNCEL HABERLER Haberleri

Tümü

YAZARLAR

SON YORUMLANANLAR

EN ÇOK TIKLANANLAR

ilancomtr

Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton

Muammer'in Yeri




İzinsiz kopyalanamaz.

Adres : Çengel Gazetecilik - Matbacılık Ofset Tesisleri - Ekici Mah Ali Babacan Cad. Koçaş Pasajı No:16-20
Tel :0.312 687 1544
Faks : 0.312 687 1544
Bu site 0.078 saniyede yüklenmiştir. [Hata Bildir]
alman kurdu