08 Mayıs 2019,?13:34 -?Anasayfa | Yazarlar Haberi yazdır
PKK terörü yine kanlı, vahşi, kalleş yüzünü göstermeye başladı.
?ehit evleri feryat figan.. Kimi; yavrum diye çığlık atarken kimileri; yiğidim aslanım diye çığlık atıyor. Boyni bükük yetim kalan yavrular ise olup bitenden habersiz akrabalarının yakınlarının kucağında şaşkın bakışlarla etrafı seyrediyor.
Her şehit haberi toplumsal tepkiyi büyütüyor, sorumlular göreve davet edilip; “bitirin bu terörü, kurutun terör bataklıklarını..? diyerek öfkelerini dile getiriyor.
Ben de diyorum$ Yeter.. Yeter artık.. Bitsin bu terör. Kurutulsun terör bataklıkları.. Anaların göz yaşları dinsin.. Yavuklular, taze gelinlerin boynu bükük kalmasın.. Yavrular sevgiden yoksun, baba özlemiyle büyümesin.
Bölücü terör örgütü ile mücadele edilirken, ülkemizde var olan diğer terör odaklarıyla da gereği gibi mücadele edilmeli, onlarında kökünün kurutulması için sorumluluk makamında olanlar üzerlerine düşeni zaman geçirmeden yerine getirmeli.
Ülkemizde var olan terör? odaklarından biri de trafik terörü.
Her yıl binlerce kişinin ölümüne, onbinlerce kişinin yaralanmasına, milyonlarca liralık milli servetin yok olmasına neden olan trafik terörü her geçen gün dal bidak salıyor, büyüyor.
Bakın bir günde duyulan ve gazete sayfalarında birkaç satırla yer alan kazalar:
* Adana’da Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
* Kocaeli’de yabancı plakalı tırın önünde seyreden otomobile çarpması sonucu ağır yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı - Kaza nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikametinde ulaşım bir süre kontrollü sağlandı.
* ?anlıurfa’nın Siverek ilçesinde yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu aynı aileden 8 kişi yaralandı.
* Bursa’nın Mudanya ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı Ayşegül Özdemir (43) hayatını kaybetti.
* Denizli’de trafik kazaları: 14 yaralı.
* Adıyaman’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
* Muğla’da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı.
* Antalya’da trafik kazası: 5 yaralı.
* Kastamonu’da otomobil devrildi: 3 yaralı.
* Bursa’da traktör römorku işçilerin üzerine devrildi: 1 ölü, 4 yaralı
* Devrilen otomobilin sürücüsü öldü
* Konya’da bir haftalık evli çiftin içinde bulunduğu otomobilin devrilmesi sonucu eşlerden biri yaşamını yitirdi, diğeri ağır yaralandı.
* Tırın çarptığı Özbekistan uyruklu kadın öldü
* Kırşehir’de trafik kazası: 12 yaralı
* Ankara’nın Pursaklar ilçesinde polis uygulama noktasına araç daldı. Olayda polis memuru Mevlüt Metin şehit oldu.
Polis memurunun şehit olmasına neden olan sürücünün, bu kazadan hemen önce aynı yol üzerinde otomobille başka bir yayaya çarptığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz hafta içinde yurdun değişik yerlerinde meydana gelen kazalarda da onlarca kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Ve geçin hafta trafik kazasında yaşamını yitiren bir yavrumuzu toprağa vermiştik.
Elbette öncelikle PKK terör örgütüyle aralıksız mücadele edilecek, maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacak ama diğer terör odaklarıyla da mücadele etmek gerekmez mi?
Trafik terörüyle, gıda terörüyle, uyuşturucu terörüyle, binlerce işçinin ölümüne neden olan iş kazalarının zeminini oluşturan terörle de mücadele etmek gerekmiyor mu?
Sağlıktaki, eğitimdeki terör odakları bu ülkenin, bu ülkede yaşayanların benim senin hepimizin sorunu değil mi?
Öyleyse başta PKK terör örgütü olmak üzere, tüm terör odaklarıyla 7/24 mücadele etmek zorunda olduğumuzu bir an olsun aklımızdan çıkarmayalım.
Saygının en yücesine layık, elleri öpülesi annelerimizin gününü kutluyorum.
M.Yücel
? 8 Mayıs 2019
YORUM YAZ
MEHMET GÖRGÜLÜ
YÜRE?İNE SA?LIK GÜZEL İNSAN SAYGILAR


Yazara ait diğer köşe yazıları
YAZARLAR
-
MUSTAFA YÜCEL
Mustafa Yücel yazılarına bir süre ara verdi
SON YORUMLANANLAR
-
Ticaret Odası'ndan açıklama
Ticaret Odası'ndan açıklama...
-
82 yaşında yaşamını yitirdi
82 yaşında yaşamını yitirdi...
-
Projede ilk adım atıldı
Projede ilk adım atıldı...
-
Ankara’da ?ereflikoçhisar Rüzgarı Esecek
Ankara’da ?ereflikoçhisar Rüzgarı Esecek...
-
Olayla ilgili bir kişi tutuklandı
Olayla ilgili bir kişi tutuklandı...
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
Kaza E-90 Karayolunda meydana geldi
Kaza E-90 Karayolunda meydana geldi...
-
Vefat Edenler / 24 Eylül 2020
Vefat Edenler / 24 Eylül 2020...
-
82 yaşında yaşamını yitirdi
82 yaşında yaşamını yitirdi...
-
Etkinliğe ilgi yoğundu
Etkinliğe ilgi yoğundu...
-
Yusuf Özdemir'den açıklama
Yusuf Özdemir'den açıklama...
ilancomtr
Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton
Muammer'in Yeri
