12 Ağustos 2020,?13:32 -?Anasayfa // KORİDOR Haberi yazdır

Eğitimde Stratejik Plan

Eğitimde Stratejik Plan...

  • Facebook Paylaş


  • Twitter Paylaş


Milli Eğitim Bakanlığı ‘’2015-2019 Stratejik Planı ve Performans Programı kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaların yer aldığı raporu geçtiğimiz günlerde yayımladı.


Raporun bir bölümünde, Açık liselerdeki zorunlu eğitim çağındaki öğrenci sayısının giderek arttığı kaydediliyor. Derslik ve öğretmen başına düşen öğretmen sayısı arasında farklılık olduğuna dikkat çekilen raporda, “Farklılıkların en önemli kaynaklarından birinin iç ve dış göç ile bölgeler arası sosyoekonomik gelişmişlik farklılıklarının getirdiği tehditler ve personel devir hızının yüksek olduğu’’ tespiti yapılıyor.

Raporun sözleşmeli öğretmenlikle ilgili kısmında ise; ‘’Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması ile özellikle ücretli öğretmen ihtiyacının fazla olduğu bölgeler başta olmak üzere ücretli öğretmen oranının düşürülmesi beklenmektedir. Nitekim norm kadro doluluk oranlarındaki iyileşme sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının bir sonucu olarak görülebilir.’’ denilmekte.

Milli Eğitim Bakanlığının ‘’2015-2019 Stratejik Planın’’ da yer alan ‘’zayıflıklar’’ başlığında yer alan tespitleri özetleyecek olursak, ‘’Okul ve kurumlarda güvenlik, sağlık ve hijyen koşullarının yeterli olmadığı kaydedilirken, liyakat ile ilgili de kariyer ve liyakate dayalı atama ve görevde yükselme sisteminin istenilen düzeyde değil.?  denilmekte.

Bu raporda sadece eğitimin zayıf yönleri değil; eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgi ve değerlendirmeler, kurumsal kabiliyet ve kapasitenin değerlendirilmesi, öneri ve tedbirler de yer alıyor.

Bu ve benzeri raporları eğitim sendikaları ve dernekleri, eğitimle doğrudan ya da dolaylı ilgisi olan başka kurum ve kuruluşlar da kamuoyu ile paylaşıyor. MEB 2015-2019 Stratejik Planında yer alan; stratejik amaçlar ve stratejik hedeflerin yanında özellikle objektif bir şekilde eğitimin zayıf yönlerine de yer vermesi önemini artırıyor. Yani sorun tespitinde hemen herkes aynı fikirde.

Bu raporun sonucunda eğitimin güçlü yönlerini daha da güçlendirmek, zayıf yönlerini ortadan kaldırmak için yapılması gerekenler konusunda Milli Eğitim Bakanlığı birinci derecede yetkili ve sorumludur. Ama eğitimin tüm paydaşlarını da işin işine katmak gerektiğini de unutmamak gerekir.

Eğitimin tüm paydaşları arasında yapılacak olan işbirliği ve güç birliği; çok yönlü, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, yeterlilikleri belirlenmiş nitelikli öğretmen ve yöneticilerin yetiştiği, eğitim teknolojilerinin derslerde etkin kullanıldığı ve dijital okuryazarlığın yaygınlaştığı bir ülke olma hedefine katkı yapacaktır. Çünkü okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime erişebildiği bir eğitim sistemi oluşturmak hepimizin görevidir.

Seni Her Felakette Severim


Depremler olacakmış,
Yanardağlar ateşle uyanacakmış,
Sular, seller gibi akacakmış,
Bırak yansın yıkılsın her şey.    

Ben seni her felakette severim,
Dün gibi, yarın gibi,
Daha önce hiç olmadığı gibi,
Gece gündüz, her dakika.

(Benim Adım V)

13 Ağustos 2020



Yönetici tarafından yazılan bu haber, 2772 defa okunmuştur.


YORUM YAZ


BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİ?TİR.
?Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ?EREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer KORİDOR Haberleri

Tümü

YAZARLAR

SON YORUMLANANLAR

EN ÇOK TIKLANANLAR

ilancomtr

Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton

Muammer'in Yeri




İzinsiz kopyalanamaz.

Adres : Çengel Gazetecilik - Matbacılık Ofset Tesisleri - Ekici Mah Ali Babacan Cad. Koçaş Pasajı No:16-20
Tel :0.312 687 1544
Faks : 0.312 687 1544
Bu site 0.094 saniyede yüklenmiştir. [Hata Bildir]
Dekorasyon Tavsiyeleri