21 Ekim 2020, 16:11 - Anasayfa // GÜNCEL HABERLER Haberi yazdır

Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek

Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek

x

Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek...

 
                                                      İş adamı Muharrem Sargın



“Şereflikoçhisar’da bir baca tütmesini istiyoruz” diyerek çıktığı yolda karşısına çıkan tüm zorluklara rağmen hayalinden vazgeçmeyen ilçemiz işadamlarından Muharrem Sargın, 50 milyonluk yatırımın ilk adımını attı.

İlçemiz işadamlarından Muharrem Sargın, bugünlerde bir hayali gerçekleştirmenin gururunu ve sevincini yaşıyor.

Uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları enerji santrali için oldukça yoğun bir mesai harcayan işadamı Muharrem Sargın, bugünlerde temelinin atıldığı proje si için önümüzdeki günlerde kendisinin de katılacağa bir tören düzenleyecek.

Saren Sargın Enerji Yatırımları Üretim San. ve Tic.Ltd.Şti. tarafından ilçemiz Yeşilova Mahallesi, 551 Ada, 13 Parselin sınırları içerisinde “Saren Sargın Enerji Santrali (ömrünü tamamlamış  lastik geri kazanımı (Piroliz) ve Biyokütle Enerji Santrali 7.88 MWm/7,75 MWe)” projesi ile yaklaşık 100 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

ÇED RAPORU ALINDI
Enerji Santrali Projesi için 2020 yılının Mart Ayında, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9.Maddesi gereğince, halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” gerçekleşmiş ve Projenin çevreye etkilerinin ortaya konulacağı ÇED raporu için beklemeye geçilmişti. ÇED raporunun olumlu sonuçlanması neticesinde yatırım için çalışmalara hız verilirken işletme ruhsatı için müracaat yapıldı ve ruhsatın bu hafta içinde alınacağı öğrenildi.


YAKLAŞIK 100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Yatırım hakkında bilgi veren Saren Sargın Enerji Yatırımları Üretim San.ve Tic.Ltd.Şti. Müdürü Mustafa Dikilitaş; “ÇED raporu tamamlandı. Çevre ve Şehircilikten yapı denetim atanacak. Evrakları tamamladık, önümüzdeki hafta da buranın ruhsatı da bitecek. Seranın ruhsatı alındı, sera da yapacağız. Burası komple bir sistem olduğu için buradaki ısıyla serayı ısıtacağız. Önce lastiği piroliz edeceğiz, yakacağız, yaktığımız lastikten mazot elde edeceğiz. Bunun içinde santraller yapıyoruz, o santrallerde de bu mazotlar yakılacak. Yakılmayla birliktede elektriğe dönüşecek.Yani elektrik üretilecek. Sonra çıkan eksozdaki ısıyla da eşanjörle de serayı ısıtacağız. O nedenle birbirine bağlı bir sistem. İlk olarak fabrikanın yapılması lazım sonra da seranın yapılması lazım.
Maliyeti 50 milyonu bulacak. Şuana kadar harcadığımız para 7 milyona ulaştı. Ve devletten de 5 kuruş destek almadık. Teminat isteniyor. Burası şimdiye kadar öz sermayeyle yapıldı. Muharrem Bey’de bunu yapacağım diyor. Bayramdan önce, Türkiye’nin büyük firmalarından birisi illa bu projeyi bize satın dediler.
O zaman sadece evraklarımıza 700-800 bin dolar verdiler Muharrem Bey’e. Muharrem Bey; “Koçhisar’a ben söz verdim. Ben yapacağım” dedi ve satmadı.40 dönüm serada 45 kişi serada, 15 kişi santralde, 20 kişide piroriz de olacak toplam 80 kişi, alçı fabrikasını da faaliyete geçirirsek 10 kişi de olsa çalışsa en az 90-100 kişilik bir ekibimiz olacak.
Temeli atılan fabrikanın, 1,5 ay gibi kısa bir zamanda inşaat işi bitirildikten sonra seraya başlayacaklarını belirten Mustafa Dikilitaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ÇED raporumuz bekledi. En sonunda ÇED raporunu aldık ve yatırımımıza başladık. İnşallah önümüzdeki hafta da temel atma töreni yapılacak.”şeklinde konuştu.



  22 Ekim 2020



Yönetici tarafından yazılan bu haber, 18106 defa okunmuştur.


YORUM YAZ


ismet keskin
Atık lastik piroliz tesisinin üretim sürecinde üretilen iki tür atık gaz vardır, bunlardan biri piroliz reaktöründe atık lastik pirolize edilirken üretilen artık gazdır. Diğeri ise piroliz reaktörünü ısıtırken oluşan egzoz gazıdır. Birinci tip atık gaz, piroliz reaktörünü ısıtmak için geri dönüştürülecek olan, yoğuşmayan ancak yanıcı gazdır. İkinci tip egzoz gazı, su tozu yıkayıcı, darbeli toz toplayıcı ve kükürt giderme ve arıtma kulesi içeren bir baca gazı arıtma sistemi ile temizlenecektir. Arıtılmış egzoz gazı,
Murat YAMAN
PROLİZ fabrikası açmak istenilen bir çok yerde ÇED raporunu alınammıştır.
Bu ilçe bu kadar sahipsiz mi? Kanser deposu mu olmak istiyor? başka yörelerde halk proliz için izin vermezken Şereflikoçhisar neden izin veriyor? Yönetenler bu kadar mı beceriksiz?
çevreci
Bazı akademik çalışmalar bu tesislerle alakalı iyi şeyler söylemiyor gibi anladım. http://www1.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/45aa1dd24987bf1_ek.pdf ,https://polen.itu.edu.tr/bitstream/11527/2726/1/10095.pdf , http://acikerisim.karabuk.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/123456789/787/10335020.pdf?sequence=1&isAllowed=y
İsmail YILDIZ
Yeteri kadar hava kirliliği olan ilçemizde bir bu eksikti PROLİZ'in çalışanlarına, yöre halkına ve çevreye vereceği zararı konusunda bilgilendirme yapacak, Şereflikoçhisarlı hiç Çevre Mühendisi, Tıp Doktoru yok mu diye sormak gerekiyor. Yirmi kişi iş sahibi olacak diye ilçeyi kanser gibi bir illetin kucağına atmak gerçekten de manidar diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın..
Murat YAMAN
PROLİZ in ne olduğunu iyi araştırın. Şereflikoçhisar'da kanser patlaması yapar. Hiç mi ilçede akıllı insanlar yok? Ege nin halkı kadar olunamıyor mu? İlçeyi ateşe atıyorsunuz.
hurşit Atak
darısı diğer şereflikoçhisarlı iş adamlarımıza inşallah.en güzel yatırım üretime dayalı yatırım bunun gibi on tane olsa bin kişi çalışır.Tüm üretime yönelik yatırım yapan iş adamlarımızdan Allah razı olsun diger iş adamlarımızada örnek olur inşallah.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ŞEREFLİKOÇHİSAR ÇENGEL GAZETESİ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer GÜNCEL HABERLER Haberleri

Tümü

Tekin İnşaat

ilancomtr

Emekçioğlu

Ş.K.YEM

Yıldırım İnşaat

Hazır beton

Muammer'in Yeri

İzinsiz kopyalanamaz.

Adres : Çengel Gazetecilik - Matbacılık Ofset Tesisleri - Ekici Mah Ali Babacan Cad. Koçaş Pasajı No:16-20
Tel :0.312 687 1544
Faks : 0.312 687 1544
Bu site 0.109 saniyede yüklenmiştir. [Hata Bildir]
vds Kiralik Projeksiyon Ankara Ostim Elektrikçi Batikent Elektrikçi