01 Temmuz 2020,?13:35 -?Anasayfa // Kadın Gözüyle Haberi yazdır
Pandemi yüzünden internet üzerinden alışverişe rağbet daha da çoğaldı! Zaten yoğun olduklarını gördüğümüz kargo çalışanlarının yükü üçe- beşe- ona katlandı!
Herkes “Bu sokağa çıkma yasakları da iyi oldu canım, hiç olmazsa biraz dinlenme fırsatı bulduk!? diyerek eşofmanlarıyla evde çaylarını yudumlarken onlar fedakârca çalıştılar! Oturduğumuz yerden, çoğu zaman keyfi ısmarladığımız ürünleri zamanında teslim etme gayretiyle kan ter içinde koşuştular!
***
Bugün bir kargonun önünden geçtim. Sabah sabah bir kamyon yük vardı. Gözüm takıldı şöyle bir bakındım- tencere seti gördüm- halı- perde- çamaşır kurutma teli- boru kaynak makinesi gördüm- irili- ufaklı bir sürü koli gördüm!
Ne var ki o kolilerin içinde!? İlçemizde bulunmayan satılmayan şeyler mi?
Tamamda çamaşır kurutma teli nedir ya!
***
Kargolarla ilgili ajanslara düşen haberlere şöyle bir göz gezdirdim! Özellikle büyük kentlerde çalışan kargo emekçileri perişanlar!
Özel günlerdeki yoğunluğa alışık olduklarını söyleyen çalışanlar, Koronovirüs salgınında yoğunluğun? öyle böyle değil o günlerin çok çok üstünde? olduğunu vurguluyorlar.
Bu süreçte temel ihtiyaçların dışındaki keyfi taleplerin engellenmesini yine vatandaş için istiyorlar.
“Aşırı yoğunluk hem sağlık sektöründe kullanılacak ürünlerin teslimatlarında gecikme yaşatıyor hem tüm insanları tehlikeye sokuyor!? diyorlar.
Evde karantinada sehpa almak çok mu hayati bir mesele! diye de soruyorlar.
Ünlülerin evde hayat var demesinin kendileri için bir mana taşımadığını ifade eden kargo çalışanları Haykırıyor; “Evimize ekmek götürmek için,? çalışmak zorundayız?
Kargo emekçileri!
Risk gurubunda doktorlardan sonra onlar geliyor!
Bence sağlık çalışanları kadar onlarda Pandeminin kahramanları!
Koronaovirüs doğaya iyi geldi mi?
İnsanlar yasaklar kapsamında evlerine kapanınca ot bitmez sandığın yerlerde çeşit çeşit çiçekler açtı!
Yunuslar kıyılara geldi, hayvanlar şehirlere indi...
Zararlı gazlar salınmadığı için ozon tabakası kapanmaya başladı!? ?
Bu durumlar ‘Koronavirüs insana değil ama doğaya iyi geldi’ fikrine dönüştü!
Fakat İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa- Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğanay Tolunay;? bir söyleşisinde aslında durumun öyle olmadığını anlatıyor.
Biz sadece elimizi ayağımızı doğadan çekince neler olabileceğini görmüşüz! Doğada hep var olan canlıların yeni farkına varmışız!
Üstüne basmadığımız için zaten orada olan bitki büyüyebilmiş, kimsecikler olmayınca zaten orada- az uzakta olan yunuslar kendilerini güvende hissedip gelmişler kıyılara...
“Kendimizi doğanın hakimi gibi görüyoruz? görmeyelim diyor bilim insanımız. “Bu virüs Çin’den mi çıktı, yarasadan mı yayıldı? Günah keçisi aramayalım!
Doğal ekosistemi korumayı ve sağlıklı bir şekilde devamını sağlamayı görev bilelim. Sağlıklı bir ekosistem sağlıklı toplumun temelini oluşturur. Doğayı kaynak olarak değil iç içe yaşamak zorunda olduğumuz göbekten bağlı kan kardeşimiz olarak görmemiz gerekir? diyor.
***
Yeni normalleşme süreciyle birlikte plastik kullanımında da büyük bir hızla eskiye döndük!
Doğa kirlenmesin diye plastik poşet yasağı gelmişti ama Pandemiyle birlikte poşet kullanımı yeniden hortladı!
Hatta plastik eldivenler- plastik çatal-bıçak-bardak kullanımında zirveye ulaşılmış!
Tek kullanımlık plastik ürünleri tek kullanımlık diye güvenli sanıyoruz ama yanlış bilgiymiş hatta virüs plastik yüzeyde 2-3 gün yaşıyormuş!
Bunları kullanana kadar normal tabak- çanağımızı sıcakta yıkayıp güzelce durulamamız daha iyiymiş. Haberiniz olsun…
???? 2 Temmuz 2020
Yönetici tarafından yazılan bu haber, 6431 defa okunmuştur.
YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİ?TİR.

Diğer Kadın Gözüyle Haberleri
Tümü
Bugünlerde çocuklara karşı aşırı duygusalım...
YAZARLAR
-
MUSTAFA YÜCEL
Mustafa Yücel yazılarına bir süre ara verdi
SON YORUMLANANLAR
-
Ak Parti 7.Olağan ilçe Kongresi Yapıldı
Ak Parti 7.Olağan ilçe Kongresi Yapıldı...
-
Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek
Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek...
-
Tarım Stratejik Bir Sektör Mü?
Tarım Stratejik Bir Sektör Mü?...
-
Biran evvel aramıza dönmesini ümit ediyoruz
Biran evvel aramıza dönmesini ümit ediyoruz...
-
Mahmut Celal Ünsal'ın basın açıklaması
Mahmut Celal Ünsal'ın basın açıklaması...
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
Biran evvel aramıza dönmesini ümit ediyoruz
Biran evvel aramıza dönmesini ümit ediyoruz...
-
Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek
Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek...
-
Vefat Edenler / 22 Ekim 2020
Vefat Edenler / 22 Ekim 2020...
-
Kazada 1 domuz telef oldu
Kazada 1 domuz telef oldu...
-
Ak Parti 7.Olağan ilçe Kongresi Yapıldı
Ak Parti 7.Olağan ilçe Kongresi Yapıldı...
ilancomtr
Emekçioğlu

?.K.YEM

Tekin İnşaat

Yıldırım İnşaat

Hazır beton
Muammer'in Yeri
