09 Eylül 2020, 18:43 - Anasayfa // Kadın Gözüyle Haberi yazdır
Yansın Korona!!!
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüsle mücadeleye halâ devam ediyoruz…
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüsle mücadeleye halâ devam ediyoruz…
Şaka maka bu virüs nam-ı diğer Covid-19 hayatımıza gireli aylar oldu!
Ülke olarak baharda düşüşe geçen tablomuz 1 Haziran’da normalleşme sürecine hızlı bir şekilde girmemizle birlikte sekteye uğradı!
Nişandı, düğündü, asker uğurlamaydı derken yeni vaka sayıları iyileşen hasta sayısını yine solladı!
Başladığımız yere geri döndük son veriler yükselişte ve oldukça ürkütücü!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; her gün “Hasta sayılarımızı düşürecek tedbirlerdir. Sonunda yenilen virüs olacak” diye yırtınsa da kimse tınmıyor!
Bu saat oldu halâ daha maske konuşuyoruz, sosyal mesafe konuşuyoruz, el hijyeni konuşuyoruz!
Halkın duyarsızlığı aylardır Covit-19 ile mücadele eden doktorlarımızı bile çıldırtmaya başladı!
***
Özellikle gençlerin maske takmamak için ürettiği bahaneleri pes dedirtiyor!
*Maske takmıyorum neden takmıyorum onu da bilmiyorum.
*Virüsün gençlere etki etmediğini söylüyorlar.
*Gençlerde ölüm oranı düşükmüş.
*Maskenin koruduğuna inanmıyorum.
*Maske kulağımı ağrıtıyor.
*Maskenin zorunlu olduğunu bilmiyordum.
* Bu sıcakta nasıl maske takayım bunalıyorum abi! gibi gibi…
***
Koronavirüse yakalanıp 48 gün yoğun bakımda kalan bir vatandaş anlatıyor ve maske takmayanları uyarıyor. “Nefessiz kalmanın ne demek olduğunu yaşayan bilir. Ben hastanede iken şöyle dedim, 10 dakikalık rahat bir nefes için tüm servetimi verirdim.”
Bir başkası; “Hastalık sürecinde yaşadıklarımı daha önce bilseydim bir değil on maske takardım”
Günlerce yoğun bakımda tedavi gören bir doktorumuz ise şöyle diyor;“Bu virüsü Nisan ayının sonunda yakalandım. Hastalığı olabilecek en ağır şekilde geçirdim. Yoğun bakımda üç hafta kaldım, bunun iki haftası maalesef solunum cihazına bağlı geçti. Organ yetmezlikleri gelişti. Doktorlarımızın emeği ile hayata tutundum.
Yoğun bakımdan çıktıktan sonra, iki hafta da fizik tedavi sürecinden geçerek taburcu olduğunu anlatan doktorumuz uyarıyor;
“Bu virüs hafife alınıyor. Ben 41 yaşındayım hiç bir ek hastalığım yok. Kötü alışkanlığım yok, sigaram yok. Buna rağmen olabileceğim en kötü şekilde geçirdim. Gençler bize bir şey olmaz düşüncesiyle maskesiz ve sosyal mesafeye uymaksızın maalesef duyarsız şekilde hayatlarına devam ediyorlar”
***
Dağların Kızı lakaplı 20 yaşındaki Milli Kayakçı Sıla Kara’da Korona olmuş!
Palandöken Dağı’nın zirvesine koşarak çıkan genç sporcu, hastalığı çok ağır semptomlarla geçirdiğini söylüyor. Hatta kendisi bile buna şaşırmış, sporcu olduğu için ‘virüse yakalansam her halde hafif geçiririm’ diye düşünüyormuş ama karantinasının 11’inci gününde olmasına rağmen halâ nefes almakta çok zorlanıyormuş!
Sıla’da uyarıyor “Sporcu olmama rağmen ben çok ağır geçirdim. Kimse bu hastalık bana bulaşmaz demesin, gençliğine de güvenmesin. Bu illet bizim bile nefesimizi kesti.”
***
Koronavirüse yakalanan genç yaştaki hemşerimizde hastalık sürecinde neler yaşadığını anlattı. O da sıkıntılı günler geçirmiş. Aşırı derecede sırt ağrısı olmuş. Kilo kaybı, tat ve koku kaybı yaşamış ve son evrede bel ve bacak ağrısı çekmiş. Çabuk yorulma ve nefes darlığı sorunu ise halâ devam ediyormuş!
***
Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de Korona vakaları yükselişte!
Bizlerde yazın rehavetine kapıldık sanırım zira tedbirlere karşı ilk zamanlarda gösterdiğimiz özeni göstermiyoruz.
Özellikle gençler çok rahatlar, çok görüyorum, sosyal mesafeye uymuyorlar, el sıkışıp- kafa tokuşturuyorlar.”Yansın Korona” esprileri havalarda uçuşuyor!
Umursamaz tavırları ile hem kendilerini hem ebeveynlerini hem de başka insanları riske atıyorlar! Bence 65 yaş üstü büyüklerimizi değil asıl gençleri eve davet etmeliler!
10 Eylül 2020
Yönetici tarafından yazılan bu haber, 26771 defa okunmuştur.
YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.

Diğer Kadın Gözüyle Haberleri
Tümü
Sarı mikrofon, tüylü mikrofon, mikrofon sende gibi gibi... Sosyal medyada çok karşılaşırız!
Tekin İnşaat
SON YORUMLANANLAR
-
Belediye İnşaat Mühendisi istifa etti
Kısa bir süre önce bir mimar ve bir avukat ile birlikte İnşa...
-
Adaylar eşit oy alınca Kızılay seçimi ertelendi
Önceki yönetimin Kızılay Genel Merkezi tarafından görevden a...
-
Yeni Tapu Müdürü göreve başladı
2015 yılında İlçemiz Tapu Müdürü Tuncer Öngün’ün tayininin ç...
-
ANMA - Turan Yeşilöz
ANMA - Turan Yeşilöz...
-
Acımızın Tarifi Yok
Gazetemiz sahibi Mustafa Yücel, yoğun bakımdaki yaşam mücade...